menu
Σ.Β.Κ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης
Menu Drawer Logo

Φιλικός αγώνας μπάσκετ την Τετάρτη 27-12-17 στις 7μμ στο Ιβανώφειο μεταξύ των συλλόγων: ΛΑΜΨΗ και ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ




Ένας πολύ σημαντικός αγώνας μπάσκετ θα διεξαχθεί μέσα στην εορταστική περίοδο. Ένας αγώνας για την προβολή του έργου δύο σωματείων με κοινωνικό χαρακτήρα.

Στις 27 Δεκεμβρίου, 19.00 στο Ιβανώφειο γήπεδο θα διεξαχθεί αγώνας
ΛΑΜΨΗ – ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ


Πρόκειται για δυο ομάδες που θα εκπροσωπούν τους αντίστοιχους συλλόγους και θα απαρτίζονται από βετεράνους καλαθοσφαιριστές οι οποίοι έχουν γράψει την προσωπική τους ιστορία στο άθλημα και πολύ πρόθυμα δέχτηκαν το κάλεσμα για συμμετοχή σε αυτό τον αγώνα που διοργανώνεται για να βοηθήσει στην προβολή του έργου των δύο σωματείων· Της “ΛΑΜΨΗΣ” που είναι ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος και των “ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ” που είναι ένας Σύλλογος που υποστηρίζει παιδιά με επιληπτικές κρίσεις και έχει ιδρυθεί με πρωτοβουλία του βετεράνου καλαθοσφαιριστή Γιώργου Μπαλογιάννη.

Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ενεργά τη διοργάνωση του αγώνα, καλεί τα μέλη και τους φίλους του να ενημερωθούν για το έργο της “ΛΑΜΨΗΣ” και των “ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ” καθώς και να στηρίξουν την προσπάθεια αγοράζοντας εισιτήρια της εκδήλωσης

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε σε σχέση με τον αγώνα.



Φιλικός αγώνας μπάσκετ την Τετάρτη 27-12-17 στις 7μμ στο Ιβανώφειο μεταξύ των συλλόγων:
ΛΑΜΨΗ και ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ

Ο σύλλογος Γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Βορείου Ελλάδος, Η Λάμψη, με τη βοήθεια του μη κερδοσκοπικού σωματείου Κοινωνικού χαρακτήρα ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ και την υποστήριξη του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, διοργανώνει φιλικό αγώνα μπάσκετ την Τετάρτη 27-12-17 στις 7 μμ στο Ιβανώφειο. με κύριο σκοπό:

-Tην ενημέρωση του κόσμου για το κοινωνικό έργο της Λάμψης και των φίλων του Πέτρου

-Την προτροπή του κόσμου στην ανιδιοτελή προσφορά μέσα από τον εθελοντισμό και στα υπέροχα συναισθήματα που αυτός παράγει .

- Να ακουστεί δυνατά μέσα από τον αθλητισμό ότι παίρνουμε ικανοποίηση, προσφέροντας όπου υπάρχει ανάγκη, και ειδικά στα παιδιά.

Στον αγώνα θα συμμετάσχουν παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές
Διαμαντίδης, Αλβέρτης, Παπαδόπουλος Λ, Ρεντζιάς, Χατζηβρέττας, Πρέλεβιτς, Σταυρόπουλος ,Παπαγεωργίου Χ, Μπαλογιάννης, Κουματσιώτης, Γιαννούλης, Παπαχρήστος, Κακιούσης, Τουκμενίδης, Καρατζουλίδης, Γρίψιος, Γκιουζέλης , Γάκης, Τσελέπης, Μασλαρινός Γ , Τσέκος, Μακαράς, Δέσπος, Ηλιάδης, και αλλοι….

Προπονητές : Γιαννάκης, Τσάβας, Μπουσβάρος Γ, Δρακουλίδης

Διαιτητές: Tζάμος, Παπαδόπουλος, Μυλόπουλος

Στο ημίχρονο του αγώνα θα γίνουν διαγωνισμοί για τα παιδιά

Η Τιμή του εισιτηρίου είναι 5 ευρώ και η διάθεση τους θα γίνεται :

-Γραφεία Λάμψης Κλεάνθους 5 και Παπαναστασίου 2ος όροφος.

-Καταστήματα ρούχων RODANOS, Βογατσικού 5 και στο εμπορικό med.Cosmos

-Καφέ brioche, Βασ. Ηρακλείου 19 -Eri’s Donuts Τσιμισκή 124

-Habit beauty boutique , Λασσάνη 3

Λίγα λόγια για τη “Λάμψη”.

ΛΑΜΨΗ - Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος

Ο σύλλογος ΛΑΜΨΗ ιδρύθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη (απόφαση 1364/1987 του πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης) από γονείς απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα που τα παιδιά τους προσβλήθηκαν από κακοήθες νόσημα και νοσηλεύτηκαν στα παιδο-ογκολογικά τμήματα της Θεσσαλονίκης. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 2 παιδο-ογκολογικά τμήματα, ένα στο Ιπποκράτειο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης κι ένα στο ΑΧΕΠΑ που εντάσσεται στη Β΄ Παιδιατρική κλινική ενώ αντίστοιχη κλινική στο Γ.Ν. Θ. Παπανικολάου φιλοξενεί εφήβους και παιδιά που οδηγούνται προς μεταμόσχευση του μυελού των οστών.

Σκοπός ίδρυσης της Λάμψης
Η άριστη ιατρική και παιδιατρική φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από κακοήθη νοσήματα.
Η δημιουργία, οργάνωση στελέχωση και εξοπλισμός εξειδικευμένων Ογκολογικών, Αιματολογικών, Ακτινοδιαγνωστικών μονάδων.
Η ηθική, κοινωνική και οικονομική συμπαράσταση για τη θεραπεία, αγωγή, εκπαίδευση και κοινωνική επανένταξη των παιδιών.
Η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας, πληροφόρησης και άλλης μορφής συμπαράστασης στις οικογένειες των πασχόντων παιδιών.
Η συνεργασία με κάθε αρμόδια αρχή για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.
Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινωνίας για τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου, η άρση στερεοτύπων και προκαταλήψεων.

Περισσότερες πληροφορίες στο website της Λάμψης: http://lampsi.org/

Λίγα λόγια για τους “Φίλους του Πέτρου”

Η ιδέα της ίδρυσης του συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ» προέκυψε από την έντονη επιθυμία μας ως γονείς να αναδείξουμε τα οφέλη της κετογονικής δίαιτας στα παιδιά που παρουσιάζουν επιληπτικές κρίσεις. Με αρωγό τον καθηγητή παιδονευρολογίας κ. Α. Ευαγγελίου και με τη συνεργασία και άλλων ειδικών επιστημόνων, σκοπός μας είναι η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η υποστήριξη των οικογενειών που θα επιλέξουν να εφαρμόσουν την κετογονική δίαιτα.

Παγκοσμίως, υπάρχουν δύο σύλλογοι –Matthews Friends & The Charlie Foundation– που δημιουργήθηκαν από γονείς, όπως εμείς, για τον ίδιο σκοπό και το έργο τους είναι αξιοσημείωτο. Ελπίζουμε και ευχόμαστε με την ίδρυση του συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ» να καταφέρουμε και εμείς εδώ στην Ελλάδα να βάλουμε ένα λιθαράκι στο χτίσιμο μιας καλύτερης ποιότητας ζωής γι’ αυτά τα παιδιά, γιατί το κάνουμε μέσα από την καρδιά μας.

Η πρόταση για το όνομα του συλλόγου ήρθε από τον κ. Α. Ευαγγελίου, καθηγητή παιδονευρολογίας, που παρακολουθούσε το γιο μου τον Πέτρο, και φυσικά δεν μπορούσα να αρνηθώ.

Ο Πέτρος ήταν ένα από τα παιδιά που έκανε την κετογόνο δίαιτα και πραγματικά η διαφορά ήταν τεράστια όσον αφορά τις επιληπτικές κρίσεις. Μέσα σε ενάμιση μήνα οι κρίσεις σταμάτησαν. Σε λιγότερο από ένα χρόνο τα εγκεφαλογραφήματα του ήταν σαν τη μέρα με τη νύχτα συγκριτικά με όσα είχαν προηγηθεί της εφαρμογής της δίαιτας. Με τη σταδιακή μείωση των φαρμάκων μέχρι που πια δεν έπαιρνε κανένα ήταν ένα άλλο παιδί. Η έκφραση του άρχισε να αλλάζει. Το πρόσωπό του έλαμψε. Τα μάτια του έγιναν πιο εκφραστικά και προσπαθούσε να βρει τρόπους επικοινωνίας με μας. Δεν ήταν πλέον χαμένος μέσα στο δικό του κόσμο. Ήταν μαζί μας με το δικό του πάντα τρόπο, αφού δε μπορούσε να μιλήσει ή να περπατήσει.

Δυστυχώς, η πάθηση του, παχυγυρία –μικροκεφαλία με μη ωρίμανση του εγκεφάλου, του στερούσε τις ικανότητες ενός κανονικού παιδιού. Για πέντε περίπου χρόνια ο Πέτρος ήταν καθαρός από κρίσεις αλλά στάσιμος σε όλα τα άλλα από τη βαριά του πάθηση. Αυτό τον εμπόδισε να αντιμετωπίσει μια δύσκολη στιγμή στην καθημερινότητά του κι έτσι έφυγε από κοντά μας ξαφνικά και απροειδοποίητα. Ο πόνος βαρύς και ανεξίτηλος αλλά και κινητήριος μοχλός για να ιδρύσουμε το σύλλογο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ», που φέρει το όνομα του και μας κάνει περήφανους.
Γ. Μπαλλογιάννης

Περισσότερες πληροφορίες για το Σωματείο ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ στην ηλ. Διεύθυνση: https://filoi-tou-petrou.gr/